Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Четвер, 11 травня 2023, 10:18

Нафтогаз відмовився побудувати у Львові ТЕЦ на біопаливі

Львів

Нафтогаз відмовився від будівництва у Львові ТЕЦ на альтернативному біопаливі вартістю 1 мільярд гривень.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна. 

НАК "Нафтогаз України" відмовився від реалізації проєкту з будівництва першої у Львові ТЕЦ, що працюватиме на біопаливі (деревній трісці) та твердому вторинному паливі (RDF) вартістю 1 млрд грн.

"На превеликий жаль, ми не знайшли підтримки з боку "Нафтогазу" в реалізації цього проєкту, тому наразі цей процес призупинено. Всю свою енергію ми спрямовуємо, зокрема, на будівництво заводу з переробки відходів" – заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

За його словами, з міського бюджету на проєкт будівництва ТЕЦ гроші не виділяли.

"Це була ініціатива колишнього глави "Нафтогазу", але сьогодні керівництво компанії має іншу думку щодо таких проєктів в Україні" – додав Садовий.

Нагадаємо, у жовтні 2022 року НАК "Нафтогаз" розпочав підготовчі роботи з будівництва ТЕЦ, що працюватимуть на біомасі (деревній трісці) та твердому вторинному паливі (RDF), у Львові та Житомирі.

ТЕЦ у Львові планувалося запустити в роботу до лютого 2023 року, це була б перша потужна ТЕЦ на альтернативному паливі, яка мала покривати близько чверті потреб у теплі міста.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.