Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

контрабанда

esbu.gov.ua

Четвер, 11 травня 2023, 09:51

На Львівській митниці виявили документи про контрабанду техніки на 40 мільйонів гривень

контрабанда

Детективи БЕБ провели обшуки на Львівській митниці та виявили факти безмитного ввезення техніки на 40 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Бюро економічної безпеки України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Детективи територіального управління Бюро економічної безпеки у Львівській області виявили на вчора, 10 травня, провели обшуки на Львівській митниці.

У результаті детективи викрили групу осіб, які ввезли на територію України смартфони, комп’ютерне обладнання, побутову техніку й ухилилися від сплати митних платежів та ПДВ.

"Згадані товари завозилися з сусідньої країни ЄС та при проходженні митного контролю не декларувалися або завозилися під виглядом товарів для особистого вжитку. Орієнтовна вартість завезеної техніки становить близько 40 млн грн. На вилучену техніку накладено арешт" – наголосили у Бюро економічної безпеки.

Працівники БЕБ вилучили документи що підтверджують факт переміщення товарів поза митним контролем. Наразі встановлюється повне коло осіб причетних до вчинення протиправних дій.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень передбачених ч. 1 та ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів), ч. 1 ст. 358 (підроблення документів), ч. 1 ст. 366 (складання службовими особами завідомо неправдивих офіційних документів) КК України здійснюють детективи Територіального управління БЕБ у Львівській області за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Нагадаємо, у квітні на території Львівщини виявили склад площею 1600 м² із товарами, заповненими товарами гуманітарної допомоги невстановленого походження.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.