Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

продаж алкоголю

Четвер, 11 травня 2023, 13:07

На Львівщині послабили обмеження щодо продажу алкоголю

продаж алкоголю

Від сьогодні обмеження щодо продажу алкогольних та слабоалкогольних напоїв на території області діють на одну годину менше.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Від сьогодні, 11 травня, на території Львівської області частково послабили обмеження щодо продажу алкогольних та слабоалкогольних напоїв.

Зокрема, відтепер й до кінця воєнного стану алкогольні напої та пиво заборонено продавати з 22:00 до 10:00 год, що на одну годину менше, ніж було досі – з 21:00 до 10:00 год.

Як зазначили у департаменті економічної політики Львівської ОВА, збільшення часу продажу на 1 год запровадили для відновлення економіки області, підтримки бізнесу, забезпечення діяльності підприємств, збереження робочих місць, збільшення надходжень до державного і місцевих бюджетів.

"Рішення ухвалили з метою задоволення потреб функціонування держави в умовах воєнного стану. Воно сприятиме збільшенню надходження від сплати податків до місцевих бюджетів, зокрема акцизного податку з реалізації алкогольних виробів, який становить 5% від продажу цих виробів" – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, з 20 квітня цього року у Львові заборонили продавати алкогольні напої з 21:00 год до 12:00 год.

Додамо, з березня 2022 року через введення воєнного стану у Львові на місяць повністю заборонили продаж алкоголю. Тоді Варіанти дослідили особливості продажу алкоголю у Львові та на Львівщині у статті "Сухий бюджет Львова".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.