Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

бібліотека на Львівщині

Прес-реліз,   П'ятниця, 12 травня 2023, 11:47

Публічні бібліотеки ОТГ Львівщини долучилися до проєкту з розвитку бібліотек-хабів цифрової освіти

бібліотека на Львівщині

Публічні бібліотеки 18 ОТГ Львівщини беруть участь у другому етапі проєкту "Розвиток спроможності бібліотек – хабів цифрової освіти".

Публічні бібліотеки 18 громад Львівщини беруть участь у другому етапі проєкту "Розвиток спроможності бібліотек – хабів цифрової освіти", який реалізується ВГО Українська бібліотечна асоціація за підтримки Програми розвитку ООН ("Проєкт підтримки Дія") та Міністерства цифрової трансформації України у 12-ти областях України – Вінницькій, Волинській, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Львівській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській.

Протягом 15-19 травня цього року Львівський регіональний тренінговий центр проведе навчання координаторів бібліотек – хабів цифрової освіти громад в онлайн форматі. Учасники тренінгів поглиблять свої знання та навички у цифровізації, познайомляться з кращими бібліотечними практиками, обміняються досвідом та зможуть надавати нові послуги і проводити заходи з питань опанування цифрових навичок для мешканців своїх громад.

А саме: Бібрської, Боринської, Бориславської, Бродівської, Жидачівської, Жовківської, Івано-Франківської, Меденицької, Моршинської, Новояворівської, Пустомитівської, Радехівської, Рудківської, Сокальської, Турківської, Ходорівської, Червоноградської та Яворівської.

Експертами ВГО "Українська бібліотечна асоціація" розроблено практичний посібник "Бібліотеки ‒ хаби цифрової освіти!", який допоможе всім, хто хоче створити у своїй бібліотеці Хаб цифрової освіти або удосконалити його діяльність, зробити це швидко та якісно, з оптимальним використанням ресурсів, врахувавши досвід колег.

Заступниця міністра цифрової трансформації України з питань євроінтеграції Валерія Іонан наголошує, що бібліотеки є ключовими партнерами проєкту "Дія. Цифрова освіта" у роботі з підвищення цифрової грамотності українців.

Керівник "Проєкту підтримки Дія" Володимир Брусіловський підкреслює, що цифрова грамотність є однією з головних передумов, аби люди могли користуватися цифровими послугами, тому ПРООН у стратегічному партнерстві зі Швецією продовжить підтримувати розвиток цієї сфери.

Президентка ВГО Українська бібліотечна асоціація Оксана Бруй акцентує важливість використання потенціалу бібліотек як соціальних інституцій, зокрема щодо розвитку цифрових компетентностей населення України. 

Додамо, 1146 публічних бібліотек Львівщини зареєстровано в базовій мережі закладів культури Міністерства культури та інформаційної політики станом на 1 січня 2023 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.