Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

виставка "Титани незламності"

lvivpalace.art

Понеділок, 15 травня 2023, 12:06

У Львові експонується виставка художниці Єлизавети Борсук

виставка "Титани незламності"

З 11 травня у Львівському палаці мистецтв експонується виставка дніпровської художниці Єлизавети Борсук.

Про це повідомляє Львівський палац мистецтв на своїй сторінці у Фейсбуці.

З 11 по 18 травня у Львівському палаці мистецтв експонується благодійна виставка робіт художниці Єлизавети Борсук "Титани незламності" із Дніпра, яка має на меті реалізувати картини та зібрати кошти для ЗСУ.

Наразі більше 40 картин, розміщених на стінах залу палацу, це – портрети і сюжети реальних героїв та подій під час війни.

"Я впевнена, що багато з вас знає цих людей, які зображені на моїх картинах. Це "Пташка", це "Лачен", це Марго Робі, це медійні персони. Чому я все це роблю? Я маю дві мистецькі освіти і зосереджувала свою роботу на художніх мозаїках та звичайних сюжетах, але війна змінила моє життя, як і кожного українця. І я побачила свою мету: документування героїв України. Це військові волонтери, іноземні добровольці, українські добровольці та парамедики, ДСНСники та лікарі. Мені здається, що це дуже важливо – документувати, бо це все є культурна спадщина України. Тому ми маємо єднатися і кожний на своєму фронті щось робити, не падати духом і в депресії, а робити все, щоб принести якомога швидше перемогу" – пояснила Єлизавета Борсук.

Крім цього, на виставці можна оглянути й твори інших молодих художників із Дніпра, які розписали артфакти гільз петраківським розписом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.