Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску

Понеділок, 15 травня 2023, 11:45

Кордон за допомогою системи Шлях щоденно перетинають майже три тисячі чоловіків

пункт пропуску

Серед цих людей в середньому 200-300 осіб намагаються перетнути кордон під виглядом волонтерів.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Станом на 11 травня, щодня за допомогою системи "Шлях" західний кордон України перетинають до 3 тисяч чоловіків призовного віку.

"Щоденно ділянку західного кордону перетинають приблизно 3 тисячі чоловіків віком від 18 до 60 років, які роблять це з використання системи "Шлях". Серед цих людей в середньому 200-300 осіб намагаються перетнути кордон під виглядом волонтерів. Тому на персонал прикордонної служби лягає тягар відбору таких осіб, щоб перешкодити їм потрапити за кордон.

Щоденно ми змушені відмовити від 40 до 60 чоловік по всьому периметру західного кордону, які не змогли підтвердити свою мету виїзду" – наголосив заступник начальника штабу Західного регіонального управління Держприкордонслужби Ігор Матвійчук.

За його словами, для успішного перетину кордону з гуманітарною ціллю потрібно мати певний перелік документів.

"У першу чергу волонтер – це людина з історією попередніх перетинів кордону, актами прийому-передачі гуманітарної допомоги, митними деклараціями попередніх ввезень допомоги, актуальною приналежністю до громадських організацій чи благодійних фондів. Одним з обов'язкових правил є наявність даних про особу в інформаційній системі Укртрансбезпеки, наявність документів, що засвідчують особу та наявність рішення адміністрації чи міністерства інфраструктури України, яке підтверджує право на перетин кордону" – додав Ігор Матвійчук.

Зазначимо, у лютому 2023 року начальник Львівської ОВА Максим Козицький повідомив в інтерв'ю "Суспільне Львів", що Львівська ОВА торік внесла до системи "Шлях" 22 тисячі чоловіків призовного віку з 50 тисяч, внесених загалом в Україні.

Додамо, з лютого цього року на території Львівської області у системі "Шлях" не приймають звернення від військовозобов'язаних підприємців, які планують виїхати за кордон у бізнесових цілях.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.