Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вирубка дерев

Середа, 17 травня 2023, 13:47

На Львівщині вимагають розслідувати діяльність керівництва парку Королівські Бескиди

вирубка дерев

Львівська облрада просить провести службове розслідування діяльності керівництва парку "Королівські Бескиди" та Старосамбірського "Галсільлісу".

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради. 

Тимчасова контрольна комісія Львівської облради з вивчення питання щодо реорганізації окремих дочірніх лісогосподарських підприємств ОКС ЛГП "Галсільліс" вирішила направити звернення до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України з проханням провести службове розслідування діяльності керівництва національного природного парку "Королівські Бескиди".

Також розслідування пропонують провести й в Старосамбірському дочірньому лісогосподарському підприємстві ОКС ЛГП "Галсільліс".

"Національний природний парк "Королівські Бескиди" створений згідно з указом Президента України від 30 листопада 2020 року. Документом передбачено, що упродовж 2021-2023 років має бути вирішене питання щодо надання парку у постійне користування 8691 га земель комунальної власності з вилученням у комунального підприємства "Старосамбірське дочірнє лісогосподарське підприємство "Галсільліс".

До сьогодні ця робота не зроблена, бо існують розбіжності між "Галсільлісом" і "Королівськими Бескидами" в трактуванні юридичної складової цього питання" – заявив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

За його словами, саме тому комісія також звернулася й до Держгеокадастру, щоб отримати роз’яснення механізму передачі земель від "Галсільлісу" як постійного лісокористувача до НПП "Королівські Бескиди".

Він додав, що зараз на цій території виявлять незаконні вирубки дерев.

"Беручи до уваги інформацію у ЗМІ щодо рубок лісу на території Самбірщини, ми звернулися до правоохоронних органів, щоб мати інформацію про відкриті кримінальні справи, про зафіксовані порушення і отримати правову оцінку діяльності Старосамбірського дочірнього підприємства "Галсільліс" і "Королівських Бескидів" – пояснив Холод.

Нагадаємо, у лютому цього року на території національного парку "Королівські Бескиди" виявили вирубку дерев на 16 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.