На Львівщині вимагають розслідувати діяльність керівництва парку Королівські Бескиди

Середа, 17 травня 2023, 13:47

Львівська облрада просить провести службове розслідування діяльності керівництва парку "Королівські Бескиди" та Старосамбірського "Галсільлісу".

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради. 

Тимчасова контрольна комісія Львівської облради з вивчення питання щодо реорганізації окремих дочірніх лісогосподарських підприємств ОКС ЛГП "Галсільліс" вирішила направити звернення до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України з проханням провести службове розслідування діяльності керівництва національного природного парку "Королівські Бескиди".

Також розслідування пропонують провести й в Старосамбірському дочірньому лісогосподарському підприємстві ОКС ЛГП "Галсільліс".

"Національний природний парк "Королівські Бескиди" створений згідно з указом Президента України від 30 листопада 2020 року. Документом передбачено, що упродовж 2021-2023 років має бути вирішене питання щодо надання парку у постійне користування 8691 га земель комунальної власності з вилученням у комунального підприємства "Старосамбірське дочірнє лісогосподарське підприємство "Галсільліс".

До сьогодні ця робота не зроблена, бо існують розбіжності між "Галсільлісом" і "Королівськими Бескидами" в трактуванні юридичної складової цього питання" – заявив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

За його словами, саме тому комісія також звернулася й до Держгеокадастру, щоб отримати роз’яснення механізму передачі земель від "Галсільлісу" як постійного лісокористувача до НПП "Королівські Бескиди".

Він додав, що зараз на цій території виявлять незаконні вирубки дерев.

"Беручи до уваги інформацію у ЗМІ щодо рубок лісу на території Самбірщини, ми звернулися до правоохоронних органів, щоб мати інформацію про відкриті кримінальні справи, про зафіксовані порушення і отримати правову оцінку діяльності Старосамбірського дочірнього підприємства "Галсільліс" і "Королівських Бескидів" – пояснив Холод.

Нагадаємо, у лютому цього року на території національного парку "Королівські Бескиди" виявили вирубку дерев на 16 млн грн.

Мітки: вирубка лісів, Галсільліс, лісове господарство Львівщини, Львівська обласна рада, новини львова, природні парки