Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

знеструмлення

Понеділок, 22 травня 2023, 11:16

На Львівщині можуть запровадити нові графіки вимкнень світла

знеструмлення

Через ремонти об'єктів енергетичної інфраструктури в області можуть запровадити нові обмеження на електропостачання.

Про це сьогодні на брифінгу повідомив перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик.

Станом на сьогодні на території Львівської області працівники ПрАТ "Львівобленерго" розпочали ремонти об'єктів енергетичної інфраструктури, які триватимуть до жовтня цього року.

Через це в області можуть впровадити обмеження на електропостачання.

"Обмеження можуть стосуватися як і юридичних осіб, тобто бізнесу, так й всіх споживачів відповідно до графіків погодинних відключень" – наголосив Андрій Годик.

За інформацією технічного директора ПрАТ "Львівобленерго" Романа Іванціва, обмеження застосовуватимуться в залежності від того, яка ситуація складеться в енергосистемі України.

"Тут багато чинників: ракетні атаки, ремонтна кампанія, погодні умови – це все може накладатися на баланс генеруючої потужності енергосистеми України. Дефіцит прогнозується з 18:00 год до 23:00 год, тому просимо обмежити використання електроенергії у цей час" – заявив Іванців.

Він додав, що крім графіків погодинних вимкнень, також можуть застосовуватися й графіки аварійних вимкнень електроенергії.

Наразі "Львівобленерго" розробляє нові графіки погодинних вимкнень світла.

Крім цього, як наголосили у пресслужбі Львівської міської ради, до 30 вересня через реконструкцію електрообладнання у Львові можливе погіршення надійності електропостачання у мешканців вул. Кульпарківської (разом з прилеглими вулицями), вул. Симоненка, вул. Любінської, вул. Городоцької (район привокзального ринку), вул. Виговського, вул. Петрлюри та вул. Садової.

Нагадаємо, на початку травня директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко заявляв, що у липні-серпні в Україні може виникнути дефіцит електроенергії через ремонти об'єктів електричної інфраструктури.

Зазначимо, раніше енергетики зверталися до мешканців Львівської області з проханням економно використовувати електроенергію з 07:00 до 12:00 год та з 18:00 год 23:00 год через ремонти на електростанціях.

Додамо, з 2 грудня 2022 року й до середини лютого 2023 року, через масовані ракетні удари РФ по об'єктах інфраструктури в Україні, на території Львівської області впровадили графік подачі електроенергії, який передбачав подачу світла лише 8 годин на добу.

Також, як заявляв міський голова Львова Андрій Садовий ще у лютому цього року, на Львівщині через російські атаки було знищено майже всі електропідстанції.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.