Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

ПрАТ Львівобленерго

Понеділок, 22 травня 2023, 17:05

Львівобленерго оновило графіки вимкнень на Львівщині

ПрАТ Львівобленерго

ПрАТ Львівобленерго оновило графіки погодинних вимкнень електроенергії у Львівській області.

Оновлені графіки погодинних вимкнень Львівобленерго оприлюднило на своєму сайті у розділі "Чому немає світла".

Водночас, як повідомляє Львівобленерго, розпоряджень від НЕК «Укренерго» про впровадження тих чи інших графіків вимкнень наразі не надходило.

На українських електростанціях триває масштабна ремонтна кампанія, яка дозволяє підготуватися до наступного опалювального сезону. Енергоблоки, на яких проводять ремонти, деякий час не зможуть виробляти електроенергію. Також цього літа об'єми робіт будуть більшими, ніж у попередні роки через російські атаки минулої осені-зими на енергооб'єкти. Саме тому у літній період може виникнути дефіцит потужності в енергосистемі і, як наслідок, необхідність впровадження графіків.

З огляду на це ПрАТ "Львівобленерго" й розробило оновлені графіки вимкнень електроенергії зважаючи на специфіку літнього періоду та прогнозований дефіцит потужності.

Споживачів поділили на шість груп, які відповідають чергам у графіку погодинних відключень – 1.1, 1.2, 2.1, 2.2, 3.1 і 3.2. Водночас зменшилась тривалість вимкнень. Компанія зазначає, що у випадку розпорядження НЕК "Укренерго" про введення графіків, інформація про це відразу з'явиться на офіційних ресурсах ПрАТ "Львівобленерго" – сайті, сторінках у соцмережах, чат-ботах та онлайн-сервісах.

Також ПрАТ "Львівобленерго" наголошує на тому, що уникнути впровадження графіків можна зменшити внаслідок користування електроенергією під час ранкових та вечірніх піків навантажень (07:00 – 12:00 та 18:00 – 23:00). Компанія просять всіх споживачів раціонально використовувати електроенергію.

Нагадаємо, що сьогодні вранці про запровадження нових графіків вимкнень світла повідомив перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик. Також він повідомив про те, що території Львівської області працівники ПрАТ "Львівобленерго" розпочали ремонти об'єктів енергетичної інфраструктури, які триватимуть до жовтня цього року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.