Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

затримання

lv.npu.gov.ua

Вівторок, 23 травня 2023, 10:51

У Львові викрили злочинну групу, учасники якої привласнили шість мільйонів з банківських рахунків

затримання

Зловмисники обікрали близько 1500 осіб через фішингові сайти банківських установ.

Про це повідомляє Національна поліція України на своїй сторінці у Фейсбуці.

У Львові правоохоронці викрили злочинну організацію з восьми осіб, учасники якої привласнили близько 6 млн грн за допомогою фішингу.

"Зловмисники створювали та розсилали фішингові посилання під виглядом оформлення соціальних виплат. У такий спосіб вони отримали доступ до рахунків понад 1500 осіб і надалі привласнили їхні гроші. Четверо мешканців Кривого Рогу переїхали на Львівщину та залучили ще чотирьох товаришів для реалізації злочинної схеми" – наголосили у поліції.

Зловмисники розсилали фішингові посилання через соцмережі та месенджери під приводом оформлення грошової допомоги від президента, ООН, UNICEF та інших організацій. Інтерфейс шахрайських сайтів був подібним до офіційних урядових ресурсів і сайтів банків.

Коли люди переходили за отриманим посиланням, то вони отримували дані їхніх банківських карток і входили до облікових записів онлайн-банкінгу.

"З рахунків потерпілих зловмисники розраховувалися на автозаправках, а також знімали готівку. За попередніми даними, учасники угруповання отримали доступ до онлайн-банкінгу близько 1500 осіб. Загальна сума збитків становить 6 мільйонів гривень" – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці під час обшуків вилучили 40 мобільних телефонів, комп’ютерну техніку, банківські картки та SIM-картки. Всіх злочинців затримали, їм оголосили підозри у вчинені шахрайства, створені та участі у злочинній організації.

Слідчі дії тривають.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.