У Львові за п'ять років на аукціоні продали понад 350 комунальних приміщень та будівель

Середа, 24 травня 2023, 15:53

Загалом за п'ять років місто заробило на приватизації мільярд гривень

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Станом на травень цього року, починаючи з серпня 2018 року, Львівська міська рада провела 356 онлайн-аукціонів з малої приватизації у системі ProZorro та заробила мільярд гривень.

Середня конкуренція на торгах становила майже 3 учасники, а ціна за підсумками е-аукціонів зросла майже вдвічі.

Найбільше зростання ціни – у понад 6 разів, відбулося на торгах з приватизації котельні площею 740,6 кв.м: її реалізували за понад 24 млн грн, а конкуренція становила понад 10 учасників.

Як пояснила керівниця управління комунальної власності Львівської міськради Інна Свистун, приміщення, які виставляють на аукціон, абсолютно різні як за площею, так і місцем розташуванням.

"У нас були випадки, коли перший аукціон був неуспішний, проте під час повторного аукціону, коли система оголошує мінус 50% стартової ціни, було багато охочих, і ціна підіймалася вище аж рівня стартової ціни" – наголосила  Інна Свистун.

Загалом торік міський бюджет Львова отримав 55 млн грн від приватизації приміщень у ProZorro. Продажі, а цього року – 63 млн грн.

Також з 24 лютого 2022 року у місті відбулося майже 50 аукціонів, що принесли до бюджету Львова понад 90 млн грн.

Нагадаємо, станом на липень 2019 року через електронну систему ProZorro у місті продали 90 об’єктів, загальною площею більш як 10 тисяч кв.м. 

Мітки: ProZorrо, аукціон, закупівлі, Інна Свистун, комунальна власність, новини львова, продаж приміщень на аукціоні