Суд звільнив довічника Панасенка, якого звинувачували у замаху на Романа Федишина

Четвер, 25 травня 2023, 10:46

Вінницький суд звільнив довічно ув'язненого Володимира Панасенка, якого звинуватили у замаху на вбивство директора "Шувару" Романа Федишина.

Про це повідомила адвокатка, дочка Володимира Панасенка Тетяна Панасенко на своїй сторінці у Фейсбуці.

У вівторок, 23 травня, Вінницький апеляційний суд звільнив від довічного позбавлення волі через важку хворобу засудженого за звинуваченням у замаху на вбивство директора ринку "Шувар" Романа Федишина Володимира Панасенка, який провів у в'язниці 16 з половиною років.

Як пояснила Тетяна Панасенко, її батько має важку хворобу, а подальше утримання його у в'язниці становить загрозу для його життя. Вона додала, що Панасенко не визнав своєї вини та боротиметься далі.

Рішення Вінницького апеляційного суду є остаточним та оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, що у 2006 році у Львові підірвали автомобіль директора ТзОВ "Шувар" Романа Федишина, який отримав легкі ушкодження, однак через цей вибух загинула учениця Сихівської гімназії Марія Куцинда. Того ж року винним у замаху суд визнав Володимира Панасенка, який був співзасновником ТзОВ "Шувар". 

Панасенка засудили до довічного позбавлення волі без підтвердження його вини у висунутому йому обвинуваченні. 

У 2018 році екснардеп Олександр Грановський намагався досягти перегляду цієї справи. Тоді Панасенко погодився пройти перевірку всіх обставин справи за допомогою поліграфу, який встановив, що він не причетний до вибуху.

Мітки: Володимир Панасенко, новини львова, роман федишин, судова справа