Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сесія Львівської міськради

Четвер, 25 травня 2023, 15:50

У Львові виділять кошти з міського бюджету на популяризацію української мови

сесія Львівської міськради

Депутати затвердили програму підтримки української мови.

Сьогодні, 25 травня, на сесії Львівської міської ради депутати затвердили програму сприяння функціонуванню української мови як державної у Львівській МТГ.

"За" проголосували 53 депутати.

Програма передбачає визначення переліку ключових напрямів виконання, а також конкретних заходів, які скеровані на популяризацію української мови, культури, збереження історичної свідомості та пам'яті української нації на території Львова.

Йдеться про: формальну, неформальну та інформальну освіту, освітню місію на деокупованих територіях, промоцію культури читання, промоцію української мови через амбасадорів (авторитетних, успішних представників сучасної культури, освіти, спорту тощо), підтримку створення та поширення сучасного україномовного медіаконтенту, україномовної літературної діяльності та україномовного книговидання, переосмислення літературного спадку тоталітарного режиму тощо.

"Програма є дуже комплексною, адже прописує десятки заходів, що реалізовуватимуться всіма структурами міської ради. Ми розробляли програму спільно з депутатами та Уповноваженим із захисту державної мови Тарасом Кремінем" – зазначив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Фінансуватиметься програма з міського бюджету Львова, а також внаслідок інших джерел фінансування, не заборонених законодавством України.

Нагадаємо, у лютому цього року Львівська ОВА спрямувала 3,5 мільйона гривень на програму посилення ролі української мови на Львівщині у 2023 році.

Також у вересні 2022 року Львівська облрада затвердила програму, яка передбачає підтримку й розвиток усіх ініціатив, які спрямовані на популяризацію української мови.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.