Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Віталій Антонов

П'ятниця, 26 травня 2023, 11:59

Підземний паркінг на Міцкевича готується до транспортного колапсу у центрі Львова

Віталій Антонов

Депутати затвердили детальний план території в районі площі Міцкевича, що передбачає будівництво підземного паркінгу та зміну організації руху авто.

Вчора, 26 травня, на сесії Львівської міської ради депутати затвердили детальний план території у районі площі А. Міцкевича.

"За" проголосували 39 депутатів.

Згідно з документом, у місті планують здійснити реконструкцію площі з прилеглими вулицями, організувати пішохідну зону, змінити організацію руху транспорту, облаштувати підземний паркінг з можливостями укриття й підземні контейнери для сміття.

Детальний план охоплює ділянку площею 1,7 га, де на площі А. Міцкевича ведеться будівництво готелю на 109 працівників та 143 місця, також адміністративної споруди на 300 місць з громадськими закладами на 180 місць.

Також тут планують облаштувати підземний паркінг на 40 авто та підземний сміттєзбірник, й влаштувати пішохідну зону на ділянці від пам'ятника Адаму Міцкевичу до площі перед катедрою.

Зазначимо, проти будівництва підземного паркінгу без експертизи виступила Львівська спілка архітекторів, яка просила у міськради обговорити це рішення з експертами та провести гідрогеологічні дослідження.

Крім цього, ДП "Західукргеологія", якому належить 7-поверхова будівля на пл. Міцкевича, 8, також вважає будівництво паркінгу на площі Міцкевича недоцільним та необґрунтованим, адже фрагмент будинку на пл. Міцкевича, 8 знаходиться на нестійких породах, що може призвести до руйнування фундаменту та цілої будівлі.

Натомість у міськраді пояснили, що скерували проєкт цього детального плану території на розгляд департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОВА, однак вони не надали жодних зауважень.

Нагадаємо, у лютому цього року у міськраді оприлюднили детальний план території у районі площі Адама Міцкевича. З проханням про розроблення цього детального плану до міськради звернулася компанія ТзОВ "Центр розвитку нерухомості", власником якої є бізнесмен Віталій Антонов. Ця фірма вже будує готель на площі Міцкевича, 9.

Також у травні у міськраді розробили різні варіанти моделювання руху транспорту на площі Міцкевича, один з яких пропонує зменшити хідник пам'ятника Міцкевичу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.