Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

"Аптека під Зіркою"

lvivoblrada.gov.ua

П'ятниця, 26 травня 2023, 13:00

У Самборі запрацювала експозиція, в якій відтворили інтер’єр історичної Аптеки під Зіркою

"Аптека під Зіркою"

Нова експозиція буде постійною.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради. 

Вчора, 25 травня, у комунальному закладі ЛОР "Музей "Бойківщина" запрацювала нова експозиція, в якій відтворили інтер’єр і умеблювання історичної "Аптеки під Зіркою".

Доповнює колекцію давніх інтер'єрів інсталяція на тему народної медицини Бойківщини. Нова експозиція буде постійною.

"Кожен аптекар намагався прикрасити свою аптеку. В музеї можна оглянути старовинні аптечні меблі й штангласи – місткості для ліків. Ми також показуємо, як лікувалися бойки. Жителі гірських сіл, які відвідували знахарів і травників" – наголосила керівниця музею Ольга Білас.

Зазначимо, "Аптека під Зіркою" – одна з найстаріших у Самборі. У 1906 році заклад заснував магістр фармації Ян Леп'янкевич.

Аптека на вулиці Ягеллонській (тепер вулиця Сагайдачного, 5) у центрі Самбора працювала з 1906 до 2020 року. З початку заснування – в частині будинку була аптека, в іншій – мешкав аптекар з родиною. Аптечні шафи та вітрини виготовлені з дуба, сосни та ясена, а фурнітура – з гірського кришталю. Ліки у старовинній аптеці зберігались в скляних та керамічних місткості-штангласах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.