Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

П'ятниця, 26 травня 2023, 11:48

Шість Почесних громадян Львова щомісячно отримуватимуть по 15 тисяч гривень

Львів

Депутати збільшили виплату Почесним громадянам міста Львова.

Вчора, 25 травня, на сесії Львівської міськради депутати внесли зміни до Положення про почесні відзнаки територіальної громади Львова.

"За" проголосували 45 депутатів. 

Йдеться про збільшення щомісячної виплати особам, яких обрали Почесними громадянами Львова, з 5 000 до 15 000 грн.

Згідно з документом, підвищення розміру щомісячної виплати посилить соціальний захист, покращить матеріально-побутові умови проживання таких осіб, а також стане виявом поваги влади та громади міста до людей, яким надано звання "Почесний громадянин міста Львова".

Станом на сьогодні щомісячну виплату одержують шестеро Почесних громадян міста Львова: академік НАН України Ігор Юхновський, перекладач і письменник Андрій Содомора, письменник Ігор Калинець, глава УГКЦ Блаженніший Святослав, митрополит Львівської ПЦУ Владика Макарій, проректор УКУ Мирослав Маринович. Натомість відмовилися від виплат Святослав Вакарчук та співачка Руслана.

Кошти виплачують з бюджету Львівської громади.

Зазначимо, у 2019 році "Львів'янином року" став заступник командира 80-тої окремої десантно-штурмової бригади Євген Кураш, Почесними громадянами міста Львова – глава УГКЦ Блаженніший Святослав, митрополит Львівський Православної Церкви України Макарій та митрополит Філарет.

Додамо, у березні цього року депутати Львівської міськради затвердили ухвалу про запровадження почесної відзнаки "За честь і звитягу". 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.