Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

будівництво у Львові

П'ятниця, 26 травня 2023, 13:38

На Стрийській зведуть багатоповерховий комплекс з підземним паркінгом та дитячим садочком

будівництво у Львові

Виконком дозволив звести на вул. Стрийській 13-поверховий житлово-офісний комплекс з підземним паркінгом, дитячим садочком та озером на подвір'ї.

Сьогодні, 26 травня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на нове будівництво ТзОВ "Міська околиця" багатофункційного комплексу з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення, житловими одиницями у верхніх поверхах, підземною автостоянкою, дитячим дошкільним закладом, трансформаторною підстанцією та даховою котельнею зі знесенням існуючих споруд на вул. Стрийській, 129 у Львові.

Новий житлово-офісний комплекс збудують на земельній ділянці площею 1,1544 га, що передбачена для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом.

Згідно із містобудівною документацією, комплекс складатиметься з трьох секцій висотою у 38,31 метра (13 поверхів) та по 34,10 метри. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 41%.

Як пояснив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, тут облаштують 8000 м² офісних площ, які переважатимуть над житловими.Технічну водойму, яка знаходиться на території забудови, планують перетворити на озеро, яке збиратиме дощову воду.

Також на першому поверсі багатоповерхівки розташують дитячий садочок на 600 м², який забудовник планує передати в комунальну власність Львова. Поблизу садочку облаштують дитячий майданчик.

Комплекс матиме підземний паркінг, який також використовуватиметься як укриття.

 

Функціональне призначення земельної ділянки – зона Г-2 – торгово-ділові зони місцевого значення відповідно до зонінгу Сихівського району.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Міська околиця" зареєстроване у Львові з 2014 року, займається будівництвом житлових і нежитлових будівель. Власниками фірми є мешканець смт Брюховичі Олексій Гайда та львів'янин Михайло Наконечний.

Олексій Гайда, крім цього, володіє будфірмами ТОВ "Фірма "Інтербуд" та ТзОВ "АВС Інжиніринґ Львів", львівськими фінансовими компаніями "Інтерсвіт", ТОВ "Нерухомість і оренда".

Додамо, фірма "Інтербуд" Олексія Гайди зводить Центр швидкого реагування поліції на вул. Стрийській, 105.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.