Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Погулянка

google.com.ua

П'ятниця, 26 травня 2023, 16:01

Архітектор Коломєйцев готується забудувати Погулянку від Олеся до Теліги

вул. Погулянка

У місті проведуть архітектурний конкурс щодо забудови вул. Погулянки у Львові.

Сьогодні, 26 травня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення про організацію та проведення Всеукраїнського відкритого архітектурного конкурсу на кращу проєктну пропозицію розвитку території вздовж вул. Погулянки у Львові.

Як заявив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, архітектурний конкурс організовується відповідно до пункту ухвали Львівської міськради про розроблення детального плану території у районі вул. Погулянки, вул. Олександра Олеся, вул. Олени Теліги.

"Опрацьовується найкраще рішення щодо збалансування всіх складових даної території. Пропонується не тільки зберегти рекреаційну зону в межах існуючої ділянки, а й додати мінімум 2 гектари рекреаційної території в межах цієї окресленої території. Згідно з чинним зонуванням, вона не призначена для рекреації, тож ми плануємо цю рекреацію в детальному плані вже сформувати" – наголосив Коломєйцев.

Йдеться про територію площею у 4,88 га. Проєктантам пропонують працювати в межах будівель колишнього винзаводу.

Основними вимогами до проєкту є:

- сформувати рекреаційну зону вздовж вул. Погулянки у напрямку парку;

- заїзд автомобілів у підземний паркінг з боку вул. Погулянки повинен бути забезпечений з півночі, що дасть можливість уникнути руху автомобілів вулицею у сторону парку;

- опрацювати вигляд вул. Погулянки вздовж території проєктування у форматі паркової пішохідної алеї;

- у зоні А території проєктування нове будівництво передбачати пріоритетно на місці існуючої ЛЕП;

- у зоні B території проєктування передбачати трансформацію забудови пріоритетно у межах плям існуючих будівель та їх залишків, не передбачати у цій зоні житлової функції.

Згідно із документом, управління архітектури та урбаністики Львівської міськради повинне оголосити архітектурний конкурс, розробити його програму та умови, затвердити склад журі.

Для фінансування цього конкурсу планують, окрім міського бюджету, залучити кошти благодійних організацій.

Додамо, у вересні 2022 року виконком дозволив звести на вул. Зеленій, 115-Б, поблизу парку Погулянка, два багатоповерхові житлові комплекси з школою та басейном.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.