Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Прокуратура Львівської області

lviv.gp.gov.ua

Четвер, 1 червня 2023, 11:01

Двоє директорів лісгоспів на Львівщині дозволили вирубати ліс на понад два мільйони гривень

Прокуратура Львівської області

Посадовці дозволили вирубати ліс на території природного парку Бойківщина на 2,2 мільйона гривень.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань на своїй сторінці у Фейсбуці.

Працівники ДБР повідомили про підозру двом директорам державних лісових господарств на Львівщині, які незаконно видали лісорубні квитки на вирубку дерев на територіях, які входять до природно-заповідного фонду Національного природного парку Бойківщина.

"Посадовці видали дозволи попри те, що на таких землях рубки можуть відбуватися лише після погодження з Міністерством екології та природних ресурсів із дотриманням відповідних лімітів, а також з дозволу Львівської ОВА.

Зокрема в одному з лісництв ДП "Турківське лісове господарство" незаконно зрубали 465 букових дерев, завдавши збитків державі на понад 2 млн грн. А в ДП "Боринське лісове господарство" на підставі незаконно виданого лісорубного квитка вирубали 85 ялин та ялиць. Шкода довкіллю склала майже 200 тисяч гривень" – наголосили в ДБР.

Зрубану деревину керівники лісгоспів продавали приватним підприємствам.

Наразі зловмисникам, один з яких є депутатом Самбірської районної ради, повідомили про підозру у перевищенні службових повноважень (ч. 1, ч. 3 ст. 365 КК України). ДБР подали до суду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді застави, що дорівнює розміру завданої шкоди – загалом 2,2 млн грн.

Нагадаємо, у лютому цього року на території національного парку "Королівські Бескиди" також виявили вирубку дерев на 16 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.