Двоє директорів лісгоспів на Львівщині дозволили вирубати ліс на понад два мільйони гривень

Четвер, 1 червня 2023, 11:01

Посадовці дозволили вирубати ліс на території природного парку Бойківщина на 2,2 мільйона гривень.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань на своїй сторінці у Фейсбуці.

Працівники ДБР повідомили про підозру двом директорам державних лісових господарств на Львівщині, які незаконно видали лісорубні квитки на вирубку дерев на територіях, які входять до природно-заповідного фонду Національного природного парку Бойківщина.

"Посадовці видали дозволи попри те, що на таких землях рубки можуть відбуватися лише після погодження з Міністерством екології та природних ресурсів із дотриманням відповідних лімітів, а також з дозволу Львівської ОВА.

Зокрема в одному з лісництв ДП "Турківське лісове господарство" незаконно зрубали 465 букових дерев, завдавши збитків державі на понад 2 млн грн. А в ДП "Боринське лісове господарство" на підставі незаконно виданого лісорубного квитка вирубали 85 ялин та ялиць. Шкода довкіллю склала майже 200 тисяч гривень" – наголосили в ДБР.

Зрубану деревину керівники лісгоспів продавали приватним підприємствам.

Наразі зловмисникам, один з яких є депутатом Самбірської районної ради, повідомили про підозру у перевищенні службових повноважень (ч. 1, ч. 3 ст. 365 КК України). ДБР подали до суду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді застави, що дорівнює розміру завданої шкоди – загалом 2,2 млн грн.

Нагадаємо, у лютому цього року на території національного парку "Королівські Бескиди" також виявили вирубку дерев на 16 млн грн.

Мітки: вирубка дерев, вирубка лісів, лісове господарство Львівщини, новини львова