Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ВНЗ Львова

Четвер, 1 червня 2023, 13:40

На Львівщині для участі в мультитесті зареєстрували понад 20 тисяч абітурієнтів

ВНЗ Львова

В області 23 тисячі абітурієнтів зареєструвались для участі у мультипредметному тесті, який стартує з 5 червня.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Станом на сьогодні у Львівській області зареєстрували 23 тисячі учасників цьогорічного Національного мультипредметного тесту, що на 5 тисяч більше, ніж у 2022 році.

Цьогоріч тестування проведуть на комп’ютерах. В аудиторіях працюватиме 15 учасників і два інструктори. Задля безпеки не буде публічно названо ні адреси центрів тестування, ні час їх проведення.

"Вже 5 червня стартує проведення Національного мультипредметного тесту. На Львівщині уже зареєструвались понад 20 тисяч учасників, що більше ніж торік, тому виникла потреба облаштувати додаткові тимчасові екзаменаційні пункти. Загалом 110 пунктів розгорнули в області на 57 об’єктах" – наголосив директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска.

Проведення мультитесту відбуватиметься у дві зміни: перша розпочнеться о 10:00, друга – о 15:00 год. Зі собою вступник обов’язково має мати паспорт (можна в "Дії"), сертифікат-запрошення. Учасників просять прийти на 30 хвилин раніше для перевірки необхідних документів. Саме тестування триватиме 180 хвилин (3 год).

"Для кожного учасника буде підготовлений комп’ютер, особисте місце. Інструктор в аудиторії видасть учасникам логін і пароль для входу. Для учасників підготують чернетки, тому з собою необхідно мати лише ручки. При цьому телефони, планшети, інші ґаджети залишатимуть на столі для особистих речей" – пояснила директорка Львівського центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

Учасники НМТ обов’язково складають тестування з української мови та математики, бо цьогоріч історію України вилучили з переліку обов'язкових предметів, а третій предмет вони обрали самостійно.

Основна сесія НМТ пройде з 5 до 23 червня, додаткова – 11-24 липня. 

Нагадаємо, реєстрація для участі в цьогорічному національному мультипредметному тесті розпочалася 3 квітня й тривала по 3 травня.

Додамо, у лютому Верховна Рада скасувала ДПА для учнів 11 класу та визначила порядок вступу до вишів у форматі мультитесту.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.