Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Фб А.Садового

Четвер, 1 червня 2023, 14:10

Садовий вирішив анафемувати Садового через забудову на Мазепи

Андрій Садовий

Львівська міськрада подала до суду на виконком через рішення про забудову вул. Гетьмана Мазепи у Львові.

Про це повідомляють "Наші гроші. Львів".

Львівська міськрада подала позов до Львівського окружного адміністративного суду проти виконавчого комітету міськради, який очолює міський голова Львова Андрій Садовий.

У позові міськрада вимагає скасувати рішення виконавчого комітету від 2020 року, прийняте Садовим та ще 7 членами виконкому, про видачу ТОВ "СВ" дозволу на реконструкцію нежитлової будівлі на вул. Гетьмана Мазепи у Львові.  

За інформацією Львівського окружного адмінсуду, юристи міськради вважають, що рішення виконкому "не відповідає вимогам містобудівного законодавства, ДБН, містобудівній документації на місцевому рівні, а також прийняте із порушенням процедури, визначеної регламентом виконавчого комітету, містить ознаки очевидної протиправності.

Одночасно з позовом про скасування рішення виконкому юристи міськради подали заяву з проханням зупинити його дію до завершення судового розгляду, щоб унеможливити продовження будівництва, яке ТОВ "СВ" веде впритул до поліклініки міської клінічної лікарні імені Князя Лева.

Проте Львівський окружний адмінсуд відмовив у такому проханні, визнавши його неспівмірним для забезпечення позову.

Зазначимо, засновниками ТОВ "СВ" є брати Володимир Тістик та Ярослав Тістик, які раніше були депутатами від ВО "Свобода" у Львівській міськраді та Львівській облраді.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.