Андрій Садовий причетний до передачі власнику Добробуту майна громади Львова на 500 млн грн

П'ятниця, 2 червня 2023, 09:18

Міський голова Львова однак забув про це. 

Міський голова Львова Андрій Садовий в минулому, як депутат Львівської міської ради 1998-2002 рр., а також голова постійної комісії економічної політики, був залучений у процес ухвалення міською радою Львова рішень про передачу землі та майна, які є у власності громади Львова, товариству Галінвест.

Про це заявив депутат Львівської міської ради Юрій Ломага вчора, 1 червня, в ефірі програми Говорить Великий Львів.

"Є ухвали, які він сам (Садовий – ред.) голосував, як депутат, … але він не пам'ятає про це", – зазнанчив він.

Підтвердженням цьому, на думку Ломаги, є перелік ухвал Львівської міської ради, які ухвалив у 1998-2002 роках депутатський корпус, і які є у відкритому доступі на сайті Львівської міської ради.

Так, в грудні 1999 року Львівська міська рада прийняла ухвалу "Про затвердження Спільному українсько-австрійському підприємству "Галінвест" у формі ТзОВ матеріалів попереднього погодження місця розташування та надання дозволу на складання проекту відведення земельної ділянки на пл. Міцкевича, 9".

Раніше, 30 травня, міський голова Львова Андрій Садовий на прес-конференції заявив, Галінвест "хотів пограбувати громаду, а це є 28 квартир, які їм місто передало, це є землі на право там щось будувати, це є нерухомість,  і сьогодні так виглядає, що ці всі афери тривали системно, планомірно, що місто втратило ці активи… Якщо ви все це майно порахуєте, то це майно вартує більше 500 млн грн. І я вимагаю, щоб місто отримало право на все це".

Нагадаємо, що 30 травня Західний апеляційний господарський суд Львова відклав розгляд справи щодо скасування реєстрації права постійного користування земельною ділянкою ТОВ "Галінвест" та скасування реєстрації права власності на тимчасовий продовольчо-промисловий центр, де був колишній ринок "Добробут".

ТОВ "Спільне Українсько-Австрійське підприємство «Галінвест", яке є власником колишнього ринку "Добробут" у Львові, звернулось до міського голови Львова Андрія Садового з відкритим листом, в якому відкинуло всі звинувачення міського голови Львова та попросило його не займатись маніпуляціями та не тиснути на суд.

Міський голова Львова 29 травня опублікував відеозвернення, в якому звинуватив Галінвест в крадіжці майна і землі громади Львова на 500 млн грн та пригрозив судом Лінча, якщо суд не ухвалить рішення на користь Львівської міської ради.

На площі Міцкевича, 9 у Львові ТзОВ "Центр розвитку нерухомості" завершується будівництво готелю.

Мітки: Андрій Садовий, Галінвест, новини львова, ринок Добробут