Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

площа Міцкевича

Центр розвитку нерухомості

Понеділок, 19 грудня 2022, 11:52

Садова ненажера просить у гуцула Антонова 10 паркомісць біля Міцкевича

площа Міцкевича

Львівська міськрада планує надати фірмі власника АЗС ОККО Віталія Антонова ділянку для підземного паркінгу біля готелю на площі Міцкевича за 10 паркомісць для міста.

Про це йдеться у проєкті ухвали, що опублікована на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради 13 грудня 2022 року.

На сайті Львівської міськради оприлюднили проєкт ухвали про надання ТзОВ "Центр розвитку нерухомості" дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на пл. А. Міцкевича у Львові площею у 0,1680 га.

"Надати ТзОВ "Центр розвитку нерухомості" дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,1680 га у межах червоних ліній для будівництва та обслуговування об'єкта транспортної інфраструктури за рахунок земель, що не надані у власність або користування, з подальшим їх переведенням до земель промисловості, транспорту, електронних комунікацій, енергетики, оборони та іншого призначення" – йдеться у документі.

Підприємство має після затвердження міськрадою детального плану території у районі пл. Міцкевича подати Львівській міськраді на затвердження проєкт землеустрою щодо відведення цієї земельної ділянки.

У пояснювальній записці до проєкту ухвали зазначено, що станом на сьогодні у власності ТзОВ "Центр розвитку нерухомості" знаходиться земельна ділянка площею 0,109 га на пл. А. Міцкевича, 9, яку фірма придбала у 2005 році у ВАТ "Львівнафтопродукт", й де станом на сьогодні триває будівництво готелю.

А у травні цього року виконком Львівської міськради зобов'язав ТзОВ "Центр розвитку нерухомості" збудувати підземний паркінг для обслуговування готелю місткістю 40 місць окремо від будівлі готелю та передати 10 місць Львівській громаді. Крім цього, у цьому підземному паркінгу фірма має передбачити приміщення подвійного використання (укриття на час небезпечної ситуації).

Саме тому для будівництва підземного паркінгу місто планує виділити ТзОВ "Центр розвитку нерухомості" додаткову площу – ділянку у 0,1680 га.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Центр розвитку нерухомості" заснували у Львові у 2004 році. Компанія займається будівництвом житлових та нежитлових будівель. Кінцевим власником підприємства є львівський бізнесмен Віталій Антонов (акціонер ПАТ "Концерн Галнафтогаз", яке володіє мережею автозаправних комплексів ОККО), а у переліку засновників − компанія "Сандве Лімітед" (Кіпр).

Нагадаємо, 7 лютого 2020 року виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на будівництво ТзОВ "Центр розвитку нерухомості" готелю з адміністративно-торговими приміщеннями, підземним паркінгом та даховою котельнею на пл. А. Міцкевича, 9 у м. Львові. А у червні 2019 року депутати погодили детальний план, який дозволяє будівництво готелю на площі Міцкевича, 9.

Однак у січні 2022 року Верховний суд визнав нечинною ухвалу Львівської міськради від 2019 року про затвердження детального плану території у районі Площі Ринок, згідно з якою ТзОВ "Центр розвитку нерухомості" дозволили збудувати готель на площі Міцкевича, 9.

Додамо, у 2021 році Варіанти розмовляли про будівництво готелю на Міцкевича, 9 з директором "Центру розвитку нерухомості" Євгеном Зінов'євим.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.