Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

затримання

dbr.gov.ua

П'ятниця, 2 червня 2023, 15:53

Шість інспекторів Львівської митниці викрили на незаконному розмитненні авто

затримання

ДБР повідомило про підозру 6 інспекторам митного поста "Городок", які незаконно розмитнили авто на близько 5 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань на своїй сторінці у Фейсбуці.

Слідчі ДБР повідомили про підозру шістьом державним інспекторам митного поста "Городок" Львівської митниці за фактами незаконного звільнення від сплати митних платежів авто, ввезених з-за кордону вже після скасування Верховною Радою рішення про нульове розмитнення.

"Після 1 липня 2022 року вони продовжували оформлювати ввезені автомобілі за нульовою ставкою. Зокрема вони незаконно звільнили від сплати митних платежів 41 автомобіль, ввезений з-за кордону. Через це до бюджету не надійшло майже 5 млн грн" – йдеться у повідомленні.

У ДБР зазначили, що торік на махінаціях зі розмитненням автівок, які коштували бюджету понад 3,5 млн грн, викрили чотирьох інспекторів поста "Городок".

Наразі митникам повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України). Передбачене статтею покарання – позбавлення волі на строк до шести років.

Готуються клопотання до суду про відсторонення їх від займаних посад та обрання запобіжних заходів у вигляді застави, що дорівнює сумі завданих збитків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.