Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

укриття

Вівторок, 6 червня 2023, 11:59

У Львівському районі виявили понад 2000 закритих укриттів

укриття

У районі перевірили 6 552 захисні укриття, з них 604 виявились непридатними, а ще понад дві тисячі були закритими.

Про це повідомила пресслужба Львівської РВА.

Станом на 5 червня у Львівському районі спеціальна комісія перевірила 6552 об'єкти захисних споруд, із яких понад 604 виявились непридатними для укриття, ще 2 006 були зачинені, а 4 – комісію не допустила до перевірки.

"У Львівському районі перевірили захисні споруди. Для цього у громадах працювали 140 робочих груп. Зокрема – представники ГУ ДСНС, Нацполіції та органів місцевого самоврядування. Вони перевірили 6 552 об'єктів захисних споруд, із яких понад 604 – непридатні для укриття. Ще 2 006 – зачинені, а 4 – комісію не допустили до перевірки" – наголосила начальниця Львівської РВА Христина Замула.

За її словами, під час обстеження укриттів перевіряли не лише входи до приміщень та можливість цілодобового доступу до них, а й санітарний та технічний стан, відповідне позначення об’єкта як укриття чи сховища, маршрут до нього, готовність до використання та необхідну комплектацію.

Наразі про порушення та недоліки, які виявили під час перевірок, повідомили власників споруд та їхнім керівникам.

"Якщо вони не підготують укриття до належного використання – їм загрожує адміністративна чи навіть кримінальна відповідальність" – додала Христина Замула.

Нагадаємо, 1 червня у Львові стартувала перевірка всіх комунальних укриттів, яку провели зважаючи на останні події у Києві, коли жінка загинула внаслідок ракетних обстрілів через закрите укриття, а також відповідно до указу президента.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.