Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

театр ім. М. Заньковецької

Середа, 7 червня 2023, 13:12

Мінкульт призначив нового керівника театру імені Марії Заньковецької

театр ім. М. Заньковецької

Національний театр імені Марії Заньковецької очолив Максим Голенко.

Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Від сьогодні, 7 червня, виконуючим обов’язки генерального директора – художнього керівника ДП "Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької" призначили режисера Максима Голенка.

До цього театр очолював Андрій Мацяк, термін дії п’ятирічного контракту із яким закінчився 6 червня цього року.

"Радикальних кадрових змін чи карколомної зміни репертуарної афіші не відбудеться – ті, хто знає, як влаштований виробничий процес в театрі, можуть підтвердити, що це і не можливо за короткий проміжок часу. Але, безумовно, я для себе обрав кілька цілей в короткій перспективі до проведення конкурсу, буду сподіватися, що до кінця року вдасться їх реалізувати. Я планую найближчим часом обговорити ці плани з колективом театру, а також із культурним середовищем Львова" – наголосив Максим Голенко.

Зазначимо, Максим Голенко – один із українських режисерів, родом із Миколаєва. З 2016 року – головний режисер недержавного "Дикого театру" (Київ), з 2020 року – головний режисер Одеського академічного українського музично-драматичного театру ім. Василя Василька.

Голенко поставив понад 50 вистав на сценах театрів в Києві, Одесі, Львові, Івано-Франківську, Рівному, Миколаєві, Харкові. У 2020 році спектакль "Енеїда-XXI" за п’єсою Віталія Ченського в постановці Максима Голенка здобув перемогу в IІІ Всеукраїнському театральному фестивалі-премії GRA (Київ) в номінації "Найкраща драматична вистава України".

Як пояснили у Міністерстві культури, керівники державних та комунальних закладів культури призначаються на посаду на конкурсній основі, однак норми воєнного стану дозволяють здійснювати призначення без конкурсу. 

Впродовж цього року міністерство планує поновити дію конкурсів, послідовно оголосивши конкурс для всіх керівних посад, для яких сплив строк дії контрактів із керівниками у 2022-2023 роках. Тому п’ятирічний контракт із очільником театру імені Марії Заньковецької буде укладений тільки після проведення конкурсу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.