Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

хабар

lviv.gp.gov.ua

П'ятниця, 9 червня 2023, 13:54

На Львівщині на хабарі викрили головного інспектора Укртрансбезпеки

хабар

Посадовець щомісячно вимагав гроші від місцевих перевізників.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури

Правоохоронці, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури, викрили та повідомили про підозру головному державному інспектору відділу державного нагляду у Львівській області Державної служби України з безпеки на транспорті за фактом вимагання та одержання хабаря.

"Посадовець державного органу організував схему одержання хабарів від представника підприємства, що спеціалізується на вантажних перевезеннях. У разі відмови надавати йому щомісячно неправомірну вигоду, підозрюваний грозив створювати товариству штучні перешкоди у діяльності. Зокрема, у вигляді прискіпливих безпідставних зупинок транспортних засобів, які належать останнім. Правоохоронець встановив суму щомісячного "відкату" у розмірі 10 000 грн" – наголосили в прокуратурі.

За даними слідства, посадовець обрав в будівельному магазині товарів майже на 30 000 грн та попросив продавця надати реквізити рахунку для їх оплати. Потім він передав рахунок підприємцю і той хабарем оплатив його покупку.

Правоохоронці затримали хабарника одразу після надходження на банківський рахунок коштів за товари. Слідчі дії тривають, встановлюються інші причетні особи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.