Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Гряда

city-adm.lviv.ua

Вівторок, 13 червня 2023, 13:14

Сільрада дозволила незаконно приватизувати десять земельних ділянок поблизу Львова

Гряда

У Гряді колишня сільрада незаконно віддала в приватну власність 18 га землі.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Львівська міська рада звернулась у поліцію щодо незаконної передачі у приватну власність колишньою сільрадою 10 земельних ділянок у селі Гряда Львівської МТГ.

За інформацією департаменту містобудування міськради, землі, де за генпланом мав бути ліс, рибні господарства чи виробництво, сільрада у свою останню каденцію активно віддавала під сільське господарство. Це під час моніторингу рішень Грядівської сільради виявило управління держконтролю за використанням та охороною земель Львівської міськради.

Площа 8 виявлених ділянок – по 2 га, решта трохи менші – понад 1 га.

"Щонайменше на місці розташування двох ділянок розданої землі за генпланом сіл Гряда та Воля-Гомулецька передбачено територію для заліснення і в розрахунковому періоді – ліс. Попри це, у листопаді 2020 року Грядівська сільська рада, всупереч вимогам земельного законодавства, проголосувала за те, щоб віддати ці ділянки в приватні руки для ведення особистого селянського господарства" – йдеться у повідомленні.

Додамо, що 10 червня 2020 року уряд опублікував перспективний план розвитку Львівської області, згідно з яким створили Львівську МТГ, куди увійшли навколишні села.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.