Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

земельна ділянка

Четвер, 15 червня 2023, 15:33

На Львівщині цьогоріч планують збільшити посівну площу під овочі

земельна ділянка

В області на 5-7% збільшать посівні площі для вирощування овочевих культур.

Про це повідомляє Львівська ОВА на своїй сторінці у Фейсбуці.

На території Львівської області збільшуватимуть посівні площі під овочеві культури, які відтепер неможливо вирощувати на Херсонщині через підрив Каховської ГЕС.

Цьогоріч в області прогнозують збільшити посівні площі під овочі на 5-7%, а також можуть збільшити площі під виробництво сої.

"Херсонщина була основним регіоном, де вирощували весь асортимент популярних овочевих культур. Торік ми вже відчули дефіцит овочів та збільшення цін на продукцію через окупацію. Затоплення південних областей – це новий виклик для наших аграріїв, адже всі розуміють, що потрібно компенсувати дефіцит продукції. Повністю цього зробити Львівщина не зможе.

Однак наша область, так само як інші, збільшуватиме посівні площі під вирощування овочів. Йдеться про овочі "борщового набору", а це буряк, картопля, морква, капуста, цибуля" – наголосила директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА Тетяна Гетьман.

Загалом на Львівщині вирощуванням овочевих культур займаються близько 55 підприємств, з них лише 5 – в теплицях. Встановлення теплиць дозволяє мінімізувати негативний вплив на врожай несприятливих погодних умов, тому на Львівщині розвиватимуть цей напрям.

Зазначимо, станом на березень, за даними Міністерства аграрної політики та продовольства України, Львівська область знаходилась на передостанньому місці із всіх регіонів України щодо забезпечення засобами захисту рослин.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.