Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Дорошенка, 6

google.com.ua

П'ятниця, 16 червня 2023, 14:05

Пам'ятку архітектури на Дорошенка переобладнають під апартаменти

вул. Дорошенка, 6

Виконком дозволив здійснити реконструкцію будівлі на вул. Дорошенка, 6 з облаштуванням тут апартаментів.

Сьогодні, 16 червня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на реставрацію ТзОВ "Ігрек інвест" нежитлових приміщень зі зміною конфігурації покрівлі будівлі на вул. П. Дорошенка, 6 у Львові з пристосуванням під апартаменти.

Йдеться про переобладнання приміщення третього поверху, загальною площею 320,1 кв.м, на вул. Дорошенка, 6 під апартаменти.

Згідно із містобудівною документацією, висоту частини будинку планують підняти до рівня іншої частини будівлі, а також змінити кут нахилу. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – існуючий.

Також забудовник має впорядкувати проїзд Крива Липа.

Будинок на вул. Дорошенка, 6 є пам'яткою архітектури місцевого значення й зведений у 1840-1850 роках за проєктом архітектора Альфреда Каменобродського, а у 1893 році тут добудували флігелі. За брамою цієї будівлі в стилі бідермаєр починається проїзд Крива Липа, колишній Пасаж Гаусмана.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Ігрек інвест" зареєстроване з липня 2018 року у Львові на вул. Дорошенка, 6/8, займається наданням в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

Керівником фірми є львів'янин Степан Стойко, який у грудні 2021 року також був власником цієї фірми. Наразі компанією володіє Вікторія Свіщова – дочка президента Федерації водного поло України Олександра Свіщова та сестра депутата Львівської обласної ради від Європейської Солідарності Віталія Свіщова.

Нагадаємо, ця фірма у вересні 2019 року придбала за 30 млн грн приміщення підвалу, першого та другого поверхів у будинку вул. П. Дорошенка, 6 та 8, площею 933,5 кв.м, а у жовтні 2020 року вона за 21,9 млн грн купила інші вільні приміщення на вул. Дорошенка, 6 і 8, загальною площею 718,9 кв.м.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.