Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

вул. Дорошенка, 6 і 8

google.com.ua

Середа, 4 вересня 2019, 11:40

Пам'ятку архітектури на Дорошенка у Львові продали за 30 мільйонів гривень

вул. Дорошенка, 6 і 8

Львівська міськрада продала за 30 млн грн приміщення на вул. П. Дорошенка, 6 та 8, початкова вартість якого під час першого аукціону становила 52 млн грн.

Управління комунальної власності Львівської міської ради продало у системі ProZorro приміщення підвалу, першого та другого поверхів на вул. П. Дорошенка, 6 та 8 у Львові, загальною площею 933,5 кв.м.

Початкова ціна приміщення, виставленого на аукціон, який мав відбутися 12 серпня, становила 52 403 040 грн, однак її зменшили до 26 201 520 грн, оскільки згідно з закону України про приватизацію комунального майна, на повторний продаж об'єкт виставляється зі знижкою у 50%.

Повторний аукціон стартував 4 вересня, участь у ньому взяло лише одне підприємство – ТзОВ "Ігрек Інвест", з яким й уклали договір на 30 333 000 грн.

Закупівля складається із прииміщень другого поверху, загальною площею 312,9 кв.м, на вул. П.Дорошенка, 6 та приміщень першого і другого поверхів, загальною площею 620,6 кв.м, на вул. П. Дорошенка, 8.

Обидва триповерхові будинки, у якому знаходиться приміщення, розташовані в Галицькому районі в межах історичного ареалу Львова. Будинок на вул. Дорошенка, 6 є пам'яткою архітектури місцевого значення й зведений у 1840-1850 роках за проектом архітектора Альфреда Каменобродського, а у 1893 році тут добудували флігелі.

За брамою цієї будівлі в стилі бідермаєр починається проїзд Крива Липа, колишній Пасаж Гаусмана.

За даними порталу YouControl, ТзОВ "Ігрек Інвест" зареєстроване з липня 2018 року у Львові, займається наданням в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Керівником та власником фірми є львів'янин Степан Стойко, якому також належать такі підприємства: ТзОВ "Західне бюро економічної безпеки" (діяльність у сфері права), ТзОВ "Скайрон" (діяльність у сфері фотографії). Крім цього, Стойко є керівником таких фірм: консорціум "Концесійні транспортні магістралі" (будівництво доріг і автострад), ТОВ "Над Морем" (надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна).

Розмір статутного капіталу підприємства становить 10 000 грн.

Нагадаємо, у вересні 2018 року ТзОВ "Холдинг "Гранд Готель" купив на аукціоні за 16 млн грн будинок на вул. П. Дорошенка, 37, першими власниками якого була родина Бачевських. Власником ТзОВ "Холдинг "Гранд Готель" є підприємець і депутат Львівської міської ради Григорій Козловський

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.