Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Прес-реліз,   Понеділок, 19 червня 2023, 09:51

Денний крем для обличчя з SPF: тонкощі вибору

Косметика із протисонцевими фільтрами (Sun Protection Factor, SPF) здатна убезпечити шкіру від надлишку ультрафіолету, тож такі засоби рекомендується використовувати не тільки під час пляжного відпочинку, а й у повсякденні.

Яскравим прикладом якісної дерматокосметики є CeraVe Lotion SPF 25. Цей легкий денний крем підійде для нормального та сухого типу шкіри. Він містить важливі ліпіди – кераміди, що підтримують захисний бар’єр шкіри, а також гіалуронову кислоту, що підтримує природне зволоження. Засіб CeraVe добре захищає від UVA- та UVB-променів.

Які бувають креми з SPF?

SPF показує ту частку ультрафіолетових променів, що можуть досягти шкіри, на яку нанесено шар засобу із санскріном. Фільтри можуть бути фізичними й хімічними, для досягнення оптимального результату їх поєднують.

У залежності від SPF, захист можна розділити на:

  • базовий (2-4 – захищає від 50-75% UV);

  • середній (4-10 – захищає від 85% UV);

  • високий (10-20 – захищає від 95% UV);

  • інтенсивний (20-30 – захищає від 97% UV);

  • тотальний (50 – захищає від 99,5% UV).

Час безпечного перебування на сонці із нанесеною сонцезахисною косметикою буде залежати від здатності шкіри до засмаги та її фототипу. Пам’ятайте, що якщо ви наносите кілька засобів із санскріном, то значення SPF не підсумовуються.

Як вибрати крем з SPF у залежності від типу шкіри

Крем із санскріном потрібен усім типам шкіри, він буде замінювати звичайний денний догляд, тож під час вибору варто враховувати не тільки захист від ультрафіолету, але і інші потреби шкірного покриву.

SPF-креми для нормальної шкіри містять живильні та зволожувальні інгредієнти, що підтримують здоровий вигляд та зберігають пружність. Засоби для сухої – запобігають лущенню, живлять та зволожують. Дерматокосметика для жирного та комбінованого типу містить UV-фільтри та компоненти, що регулюють вироблення себуму, роблять обличчя матовим. Денні креми для проблемної шкіри містять антибактеріальні компоненти, вони допоможуть позбутися наявних висипань, а також перешкоджають появі нових. Чутливому шкірному покриву необхідні компоненти, що приберуть почервоніння.

Правильний літній догляд за шкірою допоможе вам захиститися від негативного впливу ультрафіолетових променів. Бажано, щоб крем містив не тільки санскрін, але і кераміди – для шкіри це буде справжня знахідка.



Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.