Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

музей "Територія Терору"

Середа, 21 червня 2023, 12:52

Два демонтовані на території Львівської МТГ пам'ятники передадуть до музею Територія терору

музей "Територія Терору"

Йдеться про пам'ятники радянської епохи у Брюховичах і Винниках.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

У понеділок, 19 червня, виконавчий комітет Львівської міськради затвердив рішення про перенесення скульптур радянської епохи "Воїн", що у Винниках, та "Мати-Батьківщина", що у смт Брюховичі, до Меморіального музею тоталітарних режимів "Територія Терору".

Замовником робіт з перенесення пам’ятників виконком визначив Личаківську та Шевченківську районні адміністрації відповідно.

Нагадаємо, раніше робоча група щодо деколонізації топоніміки у Львові прийняла рішення про демонтаж цих пам’ятників.

Скульптурна композиція "Воїн", що у Винниках, та скульптурна група "Мати-Батьківщина", що у смт Брюховичі, були виготовлені на Львівській кераміко-скульптурній фабриці. Вони є пам’ятками історії.

Додамо, у квітні 2022 року у місті створили робочу групу, куди увійшли представники виконавчих структур міськради, наукових та культурних установ Львова та представники фракцій Львівської міськради, основним завданням якої є деколонізація топоніміки та заборона використання у Львівській МТГ географічних назв та символіки РФ.

На території Львівської МТГ загалом вирішили перейменувати 53 вулиці, названі на честь російських та радянських діячів: у Львові – 41, у Винниках – 6, у смт Рудне – 5, у с. Підрясне – 1.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.