Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міська рада

Вівторок, 27 червня 2023, 16:59

У Львові хочуть заснувати стипендію для видатних львівських спортсменів

Львівська міська рада

У Львівській міськраді напрацювали проєкт ухвали про створення стипендії видатним діячам фізичної культури і спорту Львівської МТГ.

Про це йдеться у проєкті ухвали, яку опублікували на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради 15 червня 2023 року.

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали, якою пропонують заснувати стипендію Львівської міської ради видатним діячам фізичної культури і спорту Львівської МТГ.

Згідно з документом, стипендія засновується для відзначення видатних діячів фізичної культури i спорту Львівської МТГ, щорічно нею нагороджуватимуть не більше 20 осіб за підсумками їхніх попередніх досягнень й на основі конкурсу.

Розмір стипендії становитиме два прожиткових мінімуми станом на 1 січня 2023 року, що складає 5178 грн, вона фінансуватиметься з міського бюджету Львова.

На здобуття стипендії висуватимуться:

- спортсмени, які посіли 1-6 місця на Олімпійських, Параолімпійських та Дефлімпійських іграх, та чемпіони, призери спортивних змагань міжнародного, всеукраїнського рівнів;

- тренери, які займалися активною діяльністю у сфері фізичної культури і спорту не менше 30 років;

- фахівці сфери фізичної культури i спорту – за активну діяльність у сфері фізичної культури i спорту не менше ніж 30 років та вагомий внесок у розвиток цієї сфери.

Повторно стипендія може присуджуватись не раніше ніж через два роки після попереднього присудження.

Конкурсна комісія з відбору претендентів на стипендію складатиметься з не більше 11 осіб, її очолюватиме заступник міського голови Львова з гуманітарних питань.

Додамо, у травні на сесії депутати Львівської міськради збільшили виплату "Почесним громадянам міста Львова".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.