Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

книги

П'ятниця, 23 червня 2023, 11:45

Зеленський підписав закон про заборону ввезення й розповсюдження російських книжок

книги

Володимир Зеленський підписав закон, що забороняє книжки з Росії, який ВРУ прийняла ще у червні 2022 року.

Про це повідомляє президент Володимир Зеленський у Telegram..

Вчора, 22 червня, президент Володимир Зеленський підписав закон 2309-ІХ про заборону ввезення й розповсюдження російських книжок, який Верховна Рада прийняла ще у червні 2022 року.

"Підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо встановлення обмежень на ввезення та розповсюдження видавничої продукції, що стосується держави-агресора, Республіки Білорусь, тимчасово окупованої території України". Вважаю закон правильним" – написав Зеленський

За його словами, текст закону був надісланий інституціям ЄС, щоб оцінити, чи можуть окремі норми закону вплинути на виконання зобов’язань у частині захисту прав меншин, зокрема мовних, у контексті рекомендації висновку Європейської комісії щодо заявки України на членство в ЄС.

Зазначимо, у травні цього року на сайті президента зареєстрували електронну петицію з вимогою підписати закон про заборону імпорту та розповсюдження видавничої продукції з Росії та Білорусі, яка набрала необхідну кількість голосів. Після цього Зеленський заявив, що не підписує цей закон, бо вважає, що він не відповідає 24 Статті Конституції України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.