Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Херсон

korrespondent.net

П'ятниця, 23 червня 2023, 12:35

Львівська ОВА виділила 10 мільйонів гривень для Херсона

Херсон

Львівська ОВА виділила 10 мільйонів гривень для Херсона на ліквідацію наслідків підриву Каховської ГЕС.

Про це йдеться у розпорядженні начальника Львівської ОВА Максима Козицького № 445/0/5-23ВА від 16 червня 2023 року.

Максим Козицький розпорядився надати Херсонській ОВА субвенцію у 10 млн грн із резервного фонду обласного бюджету Львівщини на ліквідацію наслідків підриву Каховської ГЕС та придбання техніки й будматеріалів, необхідних для відновлення пошкодженого житла.

"Виділити обласному бюджету Херсонської області іншу субвенцію в сумі 10 000 000 гривень на придбання водяних насосів, комунальної та іншої необхідної техніки для ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС, реалізацію заходів з усунення аварій на об'єктах житлового фонду на території Херсонської області, у тому числі придбання будівельних матеріалів, виконання робіт та оплату інших супутніх заходів, пов'язаних з відновленням пошкодженого внаслідок бойових дій житла, врахувавши можливість подальшої передачі, за потреби, такої субвенції місцевим бюджетам територіальних громад, за рахунок відповідного зменшення обсягу резервного фонду обласного бюджету Львівської області" – йдеться у розпорядженні.

Кошти виділили, враховуючи звернення Херсонської обласної військової адміністрації до Львівської ОВА від 6 червня цього року. Рішення затвердив на своєму засіданні Координаційний штаб з питань проведення обов'язкової евакуації населення в умовах воєнного стану.

Наразі департамент фінансів Львівської ОВА має внести відповідні зміни до показників обласного бюджету на 2023 рік.

Нагадаємо, вночі 6 червня російські окупанти підірвали Каховську ГЕС. Через підрив машинної зали зсередини ГЕС повністю зруйновано, а Херсон на навколишні села затопило.

Через це у Львові для прийняття мешканців Херсона та прилеглих сіл облаштували новий Центр підтримки та захисту.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.