Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

УКУ

ucu.edu.ua

Середа, 28 червня 2023, 10:45

УКУ хоче змінити дизайн Конституції України

УКУ

УКУ розпочинає публічну дискусію щодо нової Конституції України.

Про це повідомляє Український католицький університет на своїй сторінці у Фейсбуці

Український католицький університет та група провідних суспільно-політичних діячів започатковує публічну дискусію щодо зміни чинної Конституції України.

"Повоєнна відбудова України буде складним викликом для нашої країни. Ми маємо не лише відбудувати все зруйноване, а й зробити стрімкий економічний стрибок та стати багатою і сильною країною, яка буде ефективно відстоювати цінності вільного світу. Досягнення таких масштабних цілей, за умови незмінності чинного суспільного договору та буде надзвичайно складним завданням", – йдеться у повідомленні.

Концепцію обговорення виклали у документі "Нове народження України: конституційний маніфест", який 25 червня цього року підписали в Українському католицькому університеті: президент УКУ та архиєпископ і митрополит Філадельфійський УГКЦ у США Владика Борис (Ґудзяк), проректор УКУ й член-засновник Української Гельсінської Групи Мирослав Маринович, доктор історичних наук, професор УКУ Ярослав Грицак та інші.

Як пояснили в УКУ, вони утримуються від нав'язування свого бачення дизайну майбутньої Конституції, проте закликають українців долучитися до відкритого конституційного процесу, який включатиме пошук змісту майбутньої Конституції, обговорення нового суспільного консенсусу задля усунення небезпеки перетворення нового основного закону на політичну угоду між елітами.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.