Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Прес-реліз,   Середа, 28 червня 2023, 11:37

Як вибрати бойлер за 5 характеристиками?

Влітку важко обходитися без гарячої води.

Навіть тимчасове відключення відчутно б’є по рівню комфорту. Кілька тижнів купання у холодній — і застуда тут як тут. Можна, звісно, гріти воду в чайнику чи відрі, але це довго та незручно. Краще встановити в помешканні накопичувальний бойлер з містким баком та гнучкими температурними налаштуваннями. Водонагрівач можна підібрати для помешкання як з проблемним централізованим гарячим водопостачанням, так і зовсім без нього.

Об’єм

Хитрик «що більше, то краще» у випадку з бойлером не працює. По-перше, для габаритного агрегата важко, а іноді — неможливо, знайти слушне місце в компактній квартирі. По-друге, нагрівання великої кількості води обходиться занадто дорого та займає багато часу.

Корисний об’єм підбирається чітко під потреби, щоб не доводилося переплачувати за зайві літри чи, навпаки, економити кожну краплю.

  1. Для 1 користувача — 30 літрів;
  2. для двох — п'ятдесятилітровий бачок з хорошим захистом від корозії та накипу;
  3. для 3-4 осіб — бойлер на 80 літрів у циліндричному або slim-корпусі;
  4. для великої родини — понад 100 літрів з розумним адаптивним режимом для економії енергії.

Виробник

Якісні та технологічні бойлери побутового класу представлені в продажі багатьма популярними виробниками побутової техніки. Наприклад, компанія Bosch знайома користувачам завдяки потужним прально-сушильним машинам, кухонним комбайнам, холодильникам та іншим девайсам для щоденного використання. Gorenje виготовляє чудові плити та духові шафи, кондиціонери спліт, посудомийки, мікрохвильовки. У Ардесто — довговічні бюджетні мультиварки, тостери, грилі та інші дрібні кухонні «помічники». Щоб не помилитися з брендом, обирати доцільно з огляду на власний досвід, рекомендації знайомих та реальні відгуки на форумах, в онлайн-магазинах.

Вибір бойлера від виробника, чия техніка вже є вдома, — грамотне рішення, серед переваг якого:

  • готовність до особливостей «поведінки» девайса;
  • знання сервісних центрів, які займаються техобслуговуванням та ремонтом брендової продукції.

Різновид ТЕНа

Мокрий — дешевший та йому легко знайти заміну, якщо зламається. З недоліків — складний догляд, схильність до перегрівання та покриття накипом. Потрібно регулярно чистити, щоб не згорів.

Сухий — надійний і довговічний. Не контактує з водою, тож строк його служби набагато більший. У разі виходу такого нагрівального елемента з ладу немає потреби зливати воду з бачка. Можна здійснити заміну без попереднього демонтування агрегата зі стіни. Мінус — висока ціна.

Покриття бака

  1. Звичайна наливна емаль — найбюджетніший варіант. Забезпечує не надто надійний захист від високих температур, тому рідко використовується виробниками.
  2. Нержавіюча сталь — баланс ціни та якості. Не боїться ударів, вібрацій, перегрівання та замерзання. Слабке місце — зварні шви.
  3. Склокерамічне покриття — екологічне, легко очищається, має антибактеріальні властивості.
  4. Скло-титанове — надійне та довговічне, витримує максимальні температури, не піддається природному зношуванню.

Функції

Для комфортної експлуатації можуть знадобитися такі додаткові опції:

  • ручне регулювання температури нагрівання;
  • екорежим для зменшення витрат на комунальні послуги;
  • вмикання за таймером;
  • розумний режим, що підлаштовується під звички користувачів та виключає «холосте» нагрівання.

Якщо місця для монтажу замало, варто зупинитися на бойлері, який можна розташувати горизонтально. Щоправда, вода в ньому остигатиме швидше, тож грітися він буде частіше.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.