Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

війна з Росією

Фб Генштабу ЗСУ

Четвер, 29 червня 2023, 13:38

В Україні скасували відстрочку від мобілізації для осіб, які мають родичів з інвалідністю

війна з Росією

Верховна Рада прийняла закон, яким скорочує перелік осіб, які можуть отримати відстрочку від призову на військову службу.

Вчора, 28 червня, Верховна Рада України прийняла законопроєкт №9342 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань пов’язаних із проходженням військової служби під час дії воєнного стану", який передбачає також скасування права на відстрочку від мобілізації тим, хто має родичів з інвалідністю.

За це проголосували 311 депутатів. 

"Усунуто законодавчу прогалину щодо можливості застосування відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації кількох членів сім’ї, зобов’язаних за законом утримувати особу з інвалідністю" – йдеться у пояснювальній записці до закону.

Дотепер відстрочку від мобілізації можна було отримати за умов, що у військовозобов'язаного є родич з інвалідністю I чи II групи – дружина (чоловік), батьки або батьки дружини (чоловіка). Ця ж причина могла бути і підставою для звільнення в запас, якщо таких родичів має мобілізований до лав ЗСУ.

Після підписання закону президентом не служити можна буде лише в тому випадку, якщо в родині більше немає інших людей, здатних утримувати особу з інвалідністю.

Нагадаємо, через введення воєнного стану чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено виїжджати з України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.