Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

повітряна тривога

П'ятниця, 30 червня 2023, 09:37

Російські окупанти випустили по Україні 13 іранських безпілотників

повітряна тривога

Російські окупанти випустили по території України 13 дронів Shahed, з них 10 дронів збили сили ППО.

Про це повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні вночі, 30 червня, в Україні оголошували повітряну тривогу, російські окупанти випустили 13 ударних дронів Shahed-136/131.

Протиповітряною обороною було збито 10 ударних безпілотників.

"Уночі 30 червня 2023 року російські окупанти атакували Україну з південно-східного напрямку. Завдали ударів 13 дронами-камікадзе іранського виробництва Shahed-136/131  східного узбережжя Азовського моря (Приморсько – Ахтарськ) та 4-ма зенітними керованими ракетами із ЗРК С-300. Атаковано військові та інфраструктурні об’єкти у Запорізькій області.

Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил та ППО інших складових Сил оборони України знищено 10 із 13 ударних дронів Shahed-136/131" – йдеться у повідомленні.

 

Зазначимо, 20 червня, внаслідок російської атаки у Львові прозвучали вибухи. Безпілотники Shahed поцілили в об'єкт критичної інфраструктури у місті.

Додамо, востаннє Львівську область атакували 29 травня. Тоді уламки ракети впали на будівлю у Золочівському районі й вщент її знищили разом з трактором. Перед цим окупанти вночі 25 травня атакували Львівщину 10 дронами Shahed, всі з них знищили сили ППО.

Також 9 березня під час масованої атаки по Україні ракети влучили в житлові будинки на Золочівщині, загинули п'ятеро людей, а 18 березня Львівську область атакували шість російських дронів-камікадзе, які влучили в нежитлові приміщення у Яворівському районі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.