Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

контрабанда

Фб Львівської митниці

П'ятниця, 30 червня 2023, 15:24

У Шегинях виявили контрабанду жуйок, одягу та взуття під виглядом гуманітарної допомоги

контрабанда

Водії двох мікроавтобусів намагалися перемістити 66 ящиків жуйок Hubba Bubba і понад 500 одиниць одягу й взуття під виглядом гуманітарної допомоги.

Про це повідомляє Львівська митниця на своїй сторінці у Фейсбуці.

У пункті пропуску "Шегині – Медика" митники зупинили водії двох мікроавтобусів Mercedes-Benz Sprinter під керуванням мешканця Львівщини та мешканця Харківщини, які, згідно з митною декларацією, перевозили гуманітарну допомогу. 

"Під час проходження митного контролю водії вказали у деклараціях, що перевозять гуманітарну допомогу для одного з благодійних фондів у Харківській області. В першому випадку переміщувався спортивний інвентар та продукти харчування. В другому – дитячі та ялинкові іграшки, посуд, корм для домашніх тварин.

Однак під час огляду першого авто працівники митниці виявили не задекларовані товари – 66 ящиків жуйок Hubba Bubba і понад 50 одиниць одягу таких фірм, як Everlast та Under Armour.

Під час перевірки другого мікроавтобуса ситуація повторилася: митники виявили 204 пари кросівок і 335 одиниць сумок, наплічників та одягу, про які теж не згадувалось у декларації" – йдеться у повідомленні.

Натомість представники благодійної організації повідомили митникам, що жодних товарів, окрім задекларованих перевізниками, вони не очікували.

За цими фактами працівники митниці склали адмінпротоколи за ч. 2 ст. 471 (недекларування товарів, що переміщуються через митний кордон України громадянами) МКУ. Незадекларовані товари тимчасово вилучили.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.