Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Розвадів

Львівська ОВА

Середа, 5 липня 2023, 10:01

Священник і його дружина впали у провалля через витік газу у Розвадові

Розвадів

У Розвадові на Львівщині, де у квітні вибухнув газ, знову сталася аварія – цього разу потерпіли священник і його дружина.

Про це повідомила журналістам "Еспресо.Захід" одна з мешканок села Зоряна Крижанівська.

"Біля священничого будинку земля провалилась. Там живе родина Лашків, яка минулого разу дуже постраждала. Священиця впала у провалля. Священик хотів її витягнути, але сам теж провалився", – розповіла Зоряна Крижанівська.

"Ми з дружиною працювали на городі. Вона пішла до будинку, а я залишився. Почув, що вона кричить. Побіг до неї і теж опинився у проваллі, – сказав  отець Богдан Огоновський. – Я навіть втратив свідомість на якийсь час, а дружина дуже поранена. Нас відвезли до лікарні, але ми вже повернулися. Слава Богу, ми не сильно постраждали. Але найстрашніше, що під будинком пустота. Не знаємо, що буде далі".

За словами Богдана Огоновського, за цим фактом вже відкрили кримінальну справу. Він сподівається, що цього разу її не "загасять".

Зоряна Крижанівська розповіла, що попереднє виверження газу у Розвадові, коли з-під землі почали бити грязеволкани і провалюватись земля, не визнали техногенною катастрофою. Ніхто не отримав допомоги від обласної влади. З місцевого бюджету виділили по 5 тис. грн тим, кому газ забруднив криницю і воду. Трьом найбільш постраждалим родинам дали по 10 тисяч гривень.

Нагадаємо, поліція відкрила провадження через витік підземного газу у Розвадові. У квітні у Розвадові утворилися провалля і гейзери з брудної води. Газ видавався з-під землі протягом п'яти днів.  Причиною виверження вважають діяльність бурової фірми "Горизонти" Зіновія Козицького, яка свердлила пошукову свердловину на іншому березі Дністра біля села. Ця фірма і займалася ліквідацією аварії за свій рахунок.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.