Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

витік газу з водою у селі Розвадів

loda.gov.ua

П'ятниця, 5 травня 2023, 10:27

Поліція відкрила провадження через витік підземного газу у Розвадові

витік газу з водою у селі Розвадів

Справу відкрито за статтею щодо порушення правил екологічної безпеки.

Про це Варіантам повідомила речниця Головного управління Національної поліції у Львівській області Світлана Добровольська.

Станом на сьогодні правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо витоку підземного газу у селі Розвадів Стрийського району, через який мешканці села опинилися без світла та газопостачання, декілька будинків у селі виявились пошкодженими, а їх мешканців відселили до родичів, а також криниці у селі виявились забрудненими.

Справу порушено за статтею 236 ("Порушення правил екологічної безпеки"), ч. 1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Як пояснив вчора під час наради перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик, наразі підрядна організація проводить необхідні роботи для усунення просідання фундаменту. Сюди залучать відповідну експертизу для встановлення можливості подальшого проживання (цілісності і витримки конструкцій).

"Місцева комісія зафіксувала перелік збитків по всіх приватних домогосподарствах, які зазнали пошкоджень внаслідок цієї ситуації. Важливе питання на порядку денному – якість води у криницях. Наразі законсервованими є більше двох десятків криниць в господарствах. Найближчим часом підрядна організація організує вичистку намулу з криниць, а обласний лабораторний центр проведе дезінфекцію та необхідні дослідження щодо можливості чи неможливості використання води" – йдеться у пресслужбі Львівської ОВА.

Нагадаємо, з 26 на 27 квітня вночі у Розвадові стався витік природного газу, який почав виходити на поверхню разом з водою і брудом. Газ перестав виходити лише 28 квітня.

За даними львівських ЗМІ, поблизу села бурова компанія ТОВ "Горизонти", що належить батькові начальника Львівської ОВА Максима Козицького Зіновію Козицькому, пробурила нову свердловину.

Крім цього, у серпні 2021 року Держслужба геології та надр видала компанії дозвіл на промислову розробку родовищ на території Стрийського та Дрогобицького районів Львівщини, а у грудні 2021 року їй дозволили спорудити дві свердловини на території Стрийського району.

Також на початку квітня 2022 року Максим Козицький повідомив про нове газове родовище в області, яке знайшла компанія його батька.

Додамо, раніше Варіанти писали про нафто-газовий бізнес родини Козицьких у статті "Фата-моргана Козицьких" та про енергетичний бізнес Козицьких у статті "Злотокрила повітруля Козицьких".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.