Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Орест Чемерис

Фб О. Чемериса

Четвер, 6 липня 2023, 11:07

Чемерис стане ректором Львівського національного медичного університету

Орест Чемерис

Орест Чемерис виконуватиме обов'язки ректора Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.

Міністерство охорони здоров'я України повідомило про те, що Орест Чемерис виконуватиме обов'язки ректора Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.

Напередодні МОЗ звільнило Бориса Зіменковського з посади ректора ЛНМУ та призначило виконувачем обов'язків ректора доцента, доктора медичних наук за спеціальністю "Хірургія", проректора з науково-педагогічної (лікувальної) роботи Ореста Чемериса.

Нагадаємо, що Борис Зіменковський очолював Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького з 1998 року.

Незабаром новому в. о. ректора доручать підготовку та проведення конкурсу на заміщення вакантної посади ректора ЛНМУ.

У повідомленні МОЗ ще наголошується на тому, що одним з першочергових завдань Чемериса є розроблення концепції розвитку університетської лікарні у складі Львівського національного медичного університету та підготовка медзакладу до укладання договорів про медичне обслуговування населення за Програмою медичних гарантій.

Також Орест Чемерис має забезпечити координацію дій у напрямі реалізації будівництва нового реабілітаційного центру з реконструктивної хірургії. Цей проєкт реалізують у межах угоди між урядом України та урядом Республіки Австрія про економічне співробітництво на базі Першого медичного об'єднання Львова.

Нагадаємо, що наказ про призначення Ореста Чемериса проректором Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького з'явився 3 липня 2023 року. А вже 4 липня департамент охорони здоров'я Львівської ОВА повідомив про звільнення Ореста Чемериса з посади директора. Чемерис очолював цей департамент з квітня 2020 року.

На посаді директора департаменту охорони здоров'я Львівської ОВА Оресту Чемерису у лютому 2023 року нарахували 49 тисяч гривень зарплати. У квітні та травні цього року він отримав 50 тисяч гривень зарплати.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.