Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

артінсталяція "росія вбиває"

Фб Львівської обласної ради

П'ятниця, 7 липня 2023, 20:15

У Львові презентували артінсталяцію "#росія_вбиває"

артінсталяція "росія вбиває"

У Львові на площі Митній презентували артінсталяцію "росія вбиває".

Сьогодні, 7 липня, у Львові на площі Митній презентували артінсталяцію "росія вбиває". Львівська обласна рада в пам'ять про тисячі вбитих росією мирних громадян України та напередодні 500 доби повномасштабного вторгнення виставила символічні силуети 30 українців та українок, яких вбив ворог.

Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної ради.

За словами в.о. керуючого справами Львівської обласної ради Ярослава Гасяка, тиха акція "росія вбиває" покликана вчергове нагадати усім, що росія – терорист.

"У суботу 8 липня – 500-й день героїчного спротиву українців агресору. Кожного дня усі ці 500 діб росія вчиняє геноцид – вбиваючи цивільних мирних українців.   Для нас ця війна триває з 2014 року. Але, на жаль, весь світ почав усвідомлювати жахливі її наслідки лише з 24 лютого 2022 року. Символічні 30 силуетів – це історії цивільних українців, яких вбила росія. І продовжує вбивати кожного дня, запускаючи ракети та дрони по житлових будинках у Львові, Києві, Харкові, Одесі, Запоріжжю, Дніпрі, Херсоні, Кременчуці, Краматорську та сотнях інших міст та сіл України. Кожен із цих вбитих росією українців має свою унікальну історію. Кожен із них мав би ще жити, творити, працювати, рости й виховувати своїх дітей, але їх вбили. Необхідно щодня розповідати усьому світу, що росія вбиває", – наголосив Ярослав Гасяк.

Депутатка Львівської обласної ради Марія Кульчицька-Волчко зазначила, що українці навчилися жити у жахіттях війни, однак ми не маємо права втомлюватися розповідати всьому світу правду про неї.

"Ми повинні нагадувати цивілізованим країнам про страшну російську загрозу безпеці світу, зокрема і шляхом організації таких інсталяцій.Війна мусить завершитися перемогою України, справедливим миром і покаранням катів, які забрали життя в українців", – підкреслила Марія Кульчицька-Волчко.

Організатори артінсталяції також зазначили, що вони вимагають спільного Гаазького трибуналу та Нюрнберзького процесу над владою російської федерації, над її військовим керівництвом та усіма військовими й цивільними, які причетні до російської агресії та вбивств громадян України.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять 10 львів'ян, які загинули напередодні внаслідок ракетного обстрілу, а також усіх вбитих окупантами українців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.