Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

кокаїн з Еквадору

npu.gov.ua

П'ятниця, 14 липня 2023, 14:36

Львівський коп продавав еквадорський сніжок гуртовими партіями

кокаїн з Еквадору

У Львові оперативники ДВБ Нацполіції заблокували транснаціональний канал збуту кокаїну.

У Львові правоохоронці розкрили міжнародну наркомафію, яка привозила в Україну еквадорський кокаїн із країн Європи та продавала його за високими цінами.

За даними Національної поліції України, учасники наркоугруповання отримували великі партії кокаїну від іноземних постачальників, переважно з Еквадору, та розповсюджували його через перевірених дилерів гуртовими партіями. За кожен кілограм наркотика вони отримували близько 45 000 доларів США.

Одним з організаторів наркобізнесу виявився 42-річний мешканець Львова, який до 2021 року працював дільничним офіцером поліції. Він спільно з іншими членами групи, серед яких – цивільні особи та службовці митних постів, координував доставку та збут товару.

Правоохоронцям вдалося затримати колишнього підполковника поліції у Львові під час передачі чергової партії наркотиків – близько 3,3 кг – вартостю понад 600 000 доларів США.

Зловмисник був затриманий в процесуальному порядку та оголошений підозрюваним за ч. 3 ст. 307 КК України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберiгання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобiв, психотропних речовин або їх аналогiв). За цей злочин йому загрожує до 12 рокiв позбавлення волi.

Правоохоронцi продовжують проводити досудове розслiдування для встановлення обставин та осiб, причетних до незаконних оборудок. Процесуальне керiвництво здiйснює Офiс Генерального прокурора.

До війни наркоділки завозили в Україну партії наркотику через морський торговельний порт Одеси. Однак, через війну канал постачання перестав існувати й зловмисники створили новий шлях постачання товару через сухопутний кордон з Польщею у Львівській області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.