Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Польський сервіс відбудови України

loda.gov.ua

Понеділок, 17 липня 2023, 15:19

На Львівщині реалізують польський проєкт з відбудови України

Польський сервіс відбудови України

Львівщина стала однією з восьми областей, де реалізують польський проєкт з підтримки інвестування в Україну.  

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

На території Львівської області створили польський сервіс відбудови України, який покликаний залучати польських підприємців та інвесторів для виходу на українські ринки.

Йдеться про так зване експортне страхування та роботу спеціального інвестиційного фонду, який має запрацювати з вересня цього року.

"Він передбачатиме надання позик, які матимуть низький процент. Вони також будуть призначатися для фірм, які приїжджатимуть в Україну і тут працюватимуть. Ми не чекаємо на кінець війни, ми намагаємось відбудовувати Україну вже сьогодні", – зазначила держсекретар Міністерства фондів розвитку та регіональної політики Польщі Ядвіга Емілевич.

У межах пілотного проєкту заходи реалізовуватимуть у восьми західних та центральних областях України, серед яких і на Львівщині. Тут об’єднають польський бізнес, український бізнес та самоврядування, а також будуть наближати інструменти, які доступні в Польщі для підтримки польсько-української економічної співпраці.

"У межах ініціативи Польща першою з європейських держав створила експортне страхування для компаній, які хочуть вести діяльність в Україні. Ця послуга буде доступна як для польських, так і українських компаній, щоб допомогти працювати в умовах повномасштабної війни. Також передбачається надання кредитів, які будуть гарантовані державою" – пояснив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.