Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Середа, 19 липня 2023, 11:10

У Львові цьогоріч профінансують 17 культурних проєктів

Львів

У Львівській міськраді обрали проєкти, які отримають фінансову підтримку на реалізацію заходів у галузі культури.

Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

Конкурсна комісія з відбору проєктів щодо надання фінансової підтримки на реалізацію заходів у галузі культури на території Львівської МТГ у 2023 році обрала 17 з 33 поданих проєктів на загальну суму у понад 5 млн грн.

"Подані проєкти дуже різні за якістю та наповненням. Були й такі, що не зовсім відповідали заявленим критеріям. Особливу увагу ми приділяли проєктам, що передбачали залученість внутрішньо переміщених осіб до культурного життя міста" – пояснив депутат Львівської міськради, секретар комісії культури, молоді, спорту та зовнішніх зв'язків Андрій Курочка.

За його словами, найбільше голосів отримав Шкільний театр УКУ "На Симонових стовпах" – за рішенням комісії його профінансують на 100%. Інші проєкти-переможці будуть профінансовані частково – на 50-70% від потреб, які заявили інституції.

"Приємно, що було декілька локальних проєктів. Наприклад, "Фестиваль на Левандівці" – це невеличкий проєкт, який, однак, має свою історію та традиції. Важливо, що це локальний проєкт – потрібно звертати увагу на культурні осередки не лише в центрі" – додав Курочка.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.